Logistieke innovatie in beweging

Het haven- en industriegebied Moerdijk staat bekend om zijn uitstekende logistieke infrastructuur. Met directe toegang tot waterwegen, snelwegen en spoorverbindingen biedt het terrein een strategische locatie voor efficiënte goederenstromen. 

Belangrijke logistieke hub in Europa

Het beschikt over moderne overslagfaciliteiten en grootschalige warehouses die voldoen aan de hoogste logistieke standaarden. Deze infrastructuur maakt Moerdijk tot een belangrijke logistieke hub in Nederland en Europa, waar bedrijven profiteren van snelle en betrouwbare transportmogelijkheden.

Dankzij de multimodale transportmogelijkheden kunnen goederen op Moerdijk eenvoudig worden overgezet tussen verschillende vervoersmodaliteiten. Schepen kunnen aanleggen aan de kades, waar vracht gemakkelijk kan worden overgeladen naar vrachtwagens of treinen. Deze naadloze verbinding tussen water-, weg- en spoorvervoer biedt bedrijven flexibiliteit en efficiëntie in hun logistieke ketens. 

Multimodale transport­mogelijkheden

Als een centrum van logistieke innovatie blijft Moerdijk vooroplopen met geavanceerde technologieën en processen. Dit omvat digitalisering van logistieke processen, zoals geautomatiseerde opslag- en orderafhandelingssystemen, evenals duurzame logistieke oplossingen, zoals elektrisch vervoer en slimme routeplanning. Door te blijven investeren in innovatie streeft Moerdijk ernaar om de efficiëntie, betrouwbaarheid en duurzaamheid van logistieke activiteiten op het terrein voortdurend te verbeteren.

Deze veranderingen hebben impact op de vraag binnen de arbeidsmarkt. NXT Moerdijk draagt bij aan oplossingen voor arbeidsmarkt vraagstukken. We stimuleren innovatieve initiatieven, duurzame oplossingen, wisselen kennis uit en creëren een lerende omgeving voor arbeidspotentieel en studenten.

Samen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt

NXT Moerdijk is ontwikkeld met ondernemers, onderwijs en overheid voor werkgevers op het Havenindustrie Moerdijk (HIM). Bevindt jouw bedrijf zich op het HIM en ben je nog geen lid van NXT Moerdijk? Geen probleem, NXT Moerdijk is er ook voor jou. Meld je aan!

Aankomende activiteiten

23 mei 2024
5 oktober 2024

“Op het gebied van personeel moeten we meer samenwerken. We moeten als ondernemers de schouders er samen onder zetten.”

Peggy Kakebeeke

General Manager Euro-Rijn

Nieuws en updates