Duurzaamheid voor de toekomst

Het haven- en industriegebied Moerdijk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en streeft voortdurend naar innovatieve oplossingen. Door middel van groene energie-initiatieven, zoals zonne- en windenergie, en investeringen in energie-efficiënte technologieën, werken we toe naar een duurzame toekomst.

Partnerschappen en innovatie

Partnerschappen met bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsorganisaties spelen een cruciale rol in de duurzaamheidsinspanningen van Moerdijk. Door samen te werken aan onderzoek, ontwikkeling en implementatie van duurzame technologieën en praktijken, bevordert Moerdijk innovatie op het gebied van groene chemie, energie-efficiëntie en circulaire productie. Deze samenwerkingen stellen Moerdijk in staat om voorop te blijven lopen in duurzame ontwikkeling en een positieve impact te hebben op de omgeving.

Verandering is een noodzaak

In het licht van de snel veranderende duurzaamheidstrends vraagt de arbeidsmarkt op het haven- en industriegebied Moerdijk om goed opgeleid personeel met nieuwe vaardigheden en expertise. De verschuiving naar groenere technologieën en circulaire economieën creëert nieuwe banen en carrièremogelijkheden in sectoren zoals duurzame energie, groene chemie en milieutechnologie. Daarom is er een groeiende vraag naar gespecialiseerde opleidingen en trainingen om werknemers voor te bereiden op deze veranderingen en hen in staat te stellen te gedijen in een steeds duurzamere arbeidsmarkt.

Deze veranderingen hebben impact op de vraag binnen de arbeidsmarkt. NXT Moerdijk draagt bij aan oplossingen voor arbeidsmarkt vraagstukken. We stimuleren innovatieve initiatieven, duurzame oplossingen, wisselen kennis uit en creëren een lerende omgeving voor arbeidspotentieel en studenten.

Samen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt

NXT Moerdijk is ontwikkeld met ondernemers, onderwijs en overheid voor werkgevers op het Havenindustrie Moerdijk (HIM). Bevindt jouw bedrijf zich op het HIM en ben je nog geen lid van NXT Moerdijk? Geen probleem, NXT Moerdijk is er ook voor jou. Meld je aan!

Aankomende activiteiten

23 mei 2024
5 oktober 2024

“Op het gebied van personeel moeten we meer samenwerken. We moeten als ondernemers de schouders er samen onder zetten.”

Peggy Kakebeeke

General Manager Euro-Rijn

Nieuws en updates