Chemie en Moerdijk

Het haven- en industriegebied Moerdijk herbergt een bloeiende chemische sector die bekend staat om zijn hoogwaardige productie en innovatie. Met meer dan 50 chemische bedrijven op het terrein is Moerdijk een belangrijk knooppunt voor chemische productie in Nederland en Europa. 

Innovatie en duurzaamheid

De chemische sector op Moerdijk is voortdurend bezig met innovatie en duurzaamheid, waarbij het streven naar efficiëntie en milieuvriendelijkheid centraal staat. Bedrijven investeren in geavanceerde technologieën en processen om de productieprocessen te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen. Dit omvat het gebruik van groene chemie, circulaire productiemethoden en energie-efficiënte processen, waardoor Moerdijk een voorloper is in duurzame chemische productie.

Samenwerking en veiligheid

Samenwerking en veiligheid zijn essentieel in de chemische sector op Moerdijk. Bedrijven werken nauw samen met overheidsinstanties, onderzoeksinstituten en lokale gemeenschappen om ervoor te zorgen dat productieprocessen veilig en milieuvriendelijk zijn. Strikte veiligheidsnormen en -procedures worden gehandhaafd om de veiligheid van werknemers, omwonenden en het milieu te waarborgen. Door middel van continue verbetering en samenwerking blijft de chemische sector op Moerdijk streven naar veiligheid, duurzaamheid en innovatie.

Deze veranderingen hebben impact op de vraag binnen de arbeidsmarkt. NXT Moerdijk draagt bij aan oplossingen voor arbeidsmarkt vraagstukken. We stimuleren innovatieve initiatieven, duurzame oplossingen, wisselen kennis uit en creëren een lerende omgeving voor arbeidspotentieel en studenten.

Samen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt

NXT Moerdijk is ontwikkeld met ondernemers, onderwijs en overheid voor werkgevers op het Havenindustrie Moerdijk (HIM). Bevindt jouw bedrijf zich op het HIM en ben je nog geen lid van NXT Moerdijk? Geen probleem, NXT Moerdijk is er ook voor jou. Meld je aan!

Aankomende activiteiten

23 mei 2024
5 oktober 2024

“Op het gebied van personeel moeten we meer samenwerken. We moeten als ondernemers de schouders er samen onder zetten.”

Peggy Kakebeeke

General Manager Euro-Rijn

Nieuws en updates