Ontdek NXT Moerdijk: innovatie en samenwerking

Het haven-en industrieterrein van Moerdijk bruist van de innovatie en bedrijvigheid. Veel van deze bedrijven zijn groeiende. In dit proces is men opzoek naar personeel. Een vraagstuk wat verder rijkt dan enkel het haven-en industrieterrein van Moerdijk. NXT Moerdijk draagt bij aan dit vraagstuk en bouwt samen met de stakeholders aan een duurzame en toekomstbestendige arbeidsmarkt.

Onderdeel om hier te komen is de NXT Moerdijk-app. Deze innovatieve app, verbindt bedrijven, onderwijsinstellingen en werkzoekenden op een manier die de toekomst van werk en leren radicaal verandert. We spraken met Marloeke Werst, medeoprichter van 21CC Education, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en succes van de app, over de impact van deze tool.

Een interactief platform

“NXT Moerdijk is niet zomaar een industrieel gebied; het is een gemeenschap van mensen die bijdragen aan een duurzame en innovatieve arbeidsmarkt,” vertelt Marloeke. “De app vertelt verhalen van individuen die werkzaam zijn in Moerdijk, en deze verhalen geven een uniek inkijkje in hun werk, hun bijdragen aan duurzaamheid, en de toekomst van het gebied.”

De app van NXT Moerdijk is een visueel interactief platform. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om door het industrieterrein van Moerdijk te klikken en meer te leren over werken bij de diverse bedrijven en onderwijsinstellingen. Dit gebeurt via video’s, beschrijvingen, vacatures, stageplekken, spellen en illustraties. Binnenkort worden ook een evenementenkalender en bedrijfsopdrachten toegevoegd. Dit maakt het solliciteren en het in contact komen met bedrijven gemakkelijker dan ooit.

 

Een belangrijke rol

De NXT Moerdijk-app speelt een cruciale rol in het toegankelijk maken van informatie voor werkzoekenden, studenten en scholieren. “Via hun mobiele telefoon kunnen zij de mogelijkheden in het gebied ontdekken en meer leren over logistiek via interactieve spellen,” zegt Marloeke. “Toekomstige updates zullen specifiek leermateriaal bevatten, waardoor gebruikers vaardigheden kunnen ontwikkelen die hen voorbereiden op banen in de regio.”

Ondersteuning van samenwerking

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de app is hoe het de samenwerking tussen onderwijsinstellingen en bedrijven ondersteunt. “De combinatie van fysiek en digitaal leren zorgt ervoor dat de praktijk eenvoudig in de lessen kan worden geïntegreerd,” vertelt Marloeke. “Studenten kunnen zien wat er gebeurt bij verschillende bedrijven en hoe zij kunnen bijdragen via vacatures, stages, opdrachten, evenementen, innovatieve ontwikkelingen en duurzame projecten.”

Bevordering van innovatie

Bedrijven in Moerdijk kunnen de app gebruiken om innovatie te stimuleren door middel van interactieve kennisoverdracht, zoals e-learning, storytelling, scenario’s en games. Dit helpt studenten om al vóór hun carrière te begrijpen hoe zij met digitalisering, duurzaamheid en robotisering kunnen omgaan. Daarnaast kan de app de bedrijven helpen om de administratieve en logistieke processen te optimaliseren, bijvoorbeeld door CO2-rapportages efficiënter te maken.

Specifieke thema’s

“De app belicht belangrijke thema’s binnen NXT Moerdijk, zoals arbeidsmarkt, opleidingen, groei en carrièrepaden,” zegt Marloeke. “Innovatie en duurzaamheid staan centraal, met een focus op logistiek, techniek, chemie en circulaire en duurzame afvalverwerking.”

De app zal in de toekomst verder worden uitgebreid met nieuwe functies, zoals een skills paspoort, een ‘sneak peak’ optie, push notificaties en assessments. Dit alles om gebruikers te helpen hun talenten, drijfveren en vaardigheden beter te begrijpen. Bedrijven zullen ook toegang krijgen tot dashboards om het gebruik van de app te monitoren en te optimaliseren.

De kracht van samenwerking

Ondernemers worden aangemoedigd om zich aan te sluiten bij de NXT Moerdijk-app. “De samenwerking biedt talloze mogelijkheden om het gebied aantrekkelijker te maken voor werkzoekenden,” zegt Marloeke. “Denk aan het organiseren van evenementen, het creëren van gezamenlijk leermateriaal, het aanbieden van gezamenlijke stages en het bieden van doorgroeimogelijkheden.”

Neem een kijkje

De NXT Moerdijk-app is een venster naar de vele mogelijkheden op het industrieterrein. Of je nu een werkzoekende, student of scholier bent, de app biedt waardevolle inzichten in de logistiek, duurzaamheid en innovaties van de bedrijven in Moerdijk.

“NXT Moerdijk en zijn app vertegenwoordigen een vooruitstrevende benadering van werken en leren,” zegt Marloeke tot slot. “Door verhalen te delen, samenwerking te bevorderen en innovatie te stimuleren, maakt deze app van het industrieterrein Moerdijk een toonaangevend voorbeeld van moderne industriële ontwikkeling. Download de app vandaag nog en ontdek wat Moerdijk te bieden heeft!”

Overige items