Leren en werken in Moerdijk

Of je nu een student bent die hier studeert of een werknemer die zijn vaardigheden ontwikkelt; Moerdijk biedt talloze kansen om te groeien in de haven- en industriegebieden. Jouw succes wordt bepaald door hoe je uitdagingen aangaat en overwint. Gelukkig zijn er verschillende plekken binnen Moerdijk waar je ondersteuning kunt vinden om dit te bereiken en jezelf verder te ontwikkelen.

Stagekansen in Moerdijk

Stages zijn een integraal onderdeel van vrijwel alle studierichtingen en bieden studenten de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. In Moerdijk zijn er talloze stagekansen beschikbaar op verschillende niveaus, variërend van MBO tot WO. Naast grote bedrijven zoals Shell, DuPont en LyondellBasell, zijn er ook talloze kleine en middelgrote bedrijven in de regio actief in de haven- en industriegebieden, wat een breed scala aan stage mogelijkheden biedt.

Rol van het onderwijs

Onderwijsprofessionals spelen een cruciale rol in het voorbereiden van leerlingen en studenten op een carrière in de haven- en industriegebieden van Moerdijk. Ze kunnen studenten in aanraking brengen met belangrijke thema’s zoals technologie, duurzaamheid, veiligheid en innovatie, waardoor ze worden uitgerust met de vaardigheden die nodig zijn voor de toekomstige arbeidsmarkt.

Samen werken we aan een betere toekomst, waar jij als individu een belangrijke rol in speelt. We hopen dat je hier in Moerdijk je eigen pad kunt bewandelen en dat je trots zult zijn op je bijdrage aan de haven- en industrie gemeenschap.

Samen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt

NXT Moerdijk is ontwikkeld met ondernemers, onderwijs en overheid voor werkgevers op het Havenindustrie Moerdijk (HIM). Bevindt jouw bedrijf zich op het HIM en ben je nog geen lid van NXT Moerdijk? Geen probleem, NXT Moerdijk is er ook voor jou. Meld je aan!

Aankomende activiteiten

23 mei 2024
5 oktober 2024

“Op het gebied van personeel moeten we meer samenwerken. We moeten als ondernemers de schouders er samen onder zetten.”

Peggy Kakebeeke

General Manager Euro-Rijn

Nieuws en updates